Stäng

Artikel

13 stadier du går igenom när du börjar jobba igen efter ledigheten

Ledigheten har tagit slut. Tillbaka till verkligheten. Här är de 13 stadier du går igenom när det är dags att vakna från julvilan igen.
1
Första stadiet: Förnekelse. Du vaknar och snoozar. För det har du ju gjort i över en vecka. Inte är det igång igen redan. Inte behöver du gå upp än...
2
Andra stadiet: Vrede. När du väl kommit upp ur sängen är du bara förbannad. För att du inser att du inte har något val, och för att du inte kan göra ett skit åt det.
3
Tredje stadiet: Önsketänkade. Medan du väntar på kaffet står du och fantiserar om olika anledningar som skulle kunna göra så att du slipper åka. Jordbävning? Orkan? Inflation? Kärnvapen? Aahhh...
4
Fjärde stadiet: Förakt. Du börjar bli riktigt sur på alla de som inte behöver vara vakna nu och åka iväg till jobbet. Det händer även att du blir lite bitter på din farmor för att hon inte behöver jobba...
5
Femte stadiet: Lite ivrighet. Plötsligt kommer du ihåg att ditt jobb inte alltid är så hemskt som det kändes när du låg och snoozade. Du kommer att tänka på någon snygg kollega eller skön kompis på jobbet och får upp hoppet lite.
6
Sjätte stadiet: Skam. Det blev dags att klä på sig och du inser att du varken har någonting att ta på dig eller passar i något längre. I värsta fall har du fått en finne också.
7
Sjunde stadiet: Lite glädje. Du är påklädd, har fått kaffe i dig och går utanför dörren. Plötsligt känner du dig lite nöjd med dig själv för att du faktiskt kommit iväg utanför dörren!
8
Åttonde stadiet: Besvikelse. Du kommer fram till jobbet och det slår dig direkt varför du inte ville dit från första början.
9
Nione stadiet: Avundsjuka. Du loggar in på facebook och får se någon som är kvar i fjällen och inte börjar jobba förrän nästa vecka. Jävla skit.
10
Tionde stadiet: Ånger. Nu när du är fast på jobbet igen så börjar du gå igenom vad du egentligen gjort med din ledighet. Var det värt det? Du borde ha sovit mer...
11
Elfte stadiet: Rädsla. Plötsligt sitter du helt insnöad och överöst av jobb och du skriker till dig själv: "varför har jag lämnat alla de här jobbiga/viktiga uppgifterna till i januari?!?!"
12
Tolfte stadiet: Acceptans. Du inser att det kanske inte går att ligga och äta ostbågar i pyjamas året runt. Hur mycket du än vill.
13
Trettonde stadiet: Lättnad. Dagen är slut, du klarade dig! Nu har du en hel kväll att göra vad som helst tills nästa morgon...

Dela artikeln

Dela på Twitter