Stäng

Nöje

14 fantastiska och unika restauranger - som borde stå på din bucket-list

Om du älskar att resa och samtidigt tycker att maten är det viktigaste resmålet, så kommer du att älska denna lista!
1
Le Panoramic. Chamonix-Mont Blanc, Frankrike. Restaurangen ligger så högt upp i bergen att du bara kan nå den via en linbana. Terassen har en fantastisk utsikt över alperna och det serveras ordentliga trerätters-middagar.
2
Grotta Palazzese. Puglia, Italien. Restaurangen är belägen i en grotta precis intill det Adriatiska havet vilket ger en fantastisk miljö att äta i. De är specialister på fisk och skaldjur med italienska recept och smaker.
3
The Rock. Zanzibar, Tanzania. Denna lilla restaurang har bara 12 platser, men alla har en fantastisk utsikt och ligger mitt på en liten klippa i den Indiska Oceanen. Här serveras färsk fisk och nyfångade skaldjur tillagade över en öppen eld.
4
Fangweng. Yichang, Kina. Att komma fram till denna restaurang på klippsidan är inte lätt, men det är värt det. Autentisk kinesisk mat kombinerat med en hänförande utsikt över Yangtze-floden ger en matupplevelse utöver det vanliga.
5
Ali Barbour’s Cave Restaurant. Diani Beach, Kenya. Restaurangen ligger inuti en grotta som är ca 180 000 år gammal. Grottväggarna är intakta och det finns naturliga hål i taket, så att sol- eller månljuset naturligt skiner ner över middagen.
6
Le Jules Verne. Paris, Frankrike. Denna restaurang ligger mitt inne i Eiffeltornet och erbjuder en milsvid utsikt över Paris från ovan, i kombination med klassisk fransk mat tillagad av stjärnkockar.
7
Äscher. Wasserauen, Schweiz. För att komma fram till denna restaurang krävs först en lång åktur i en linbana, sedan en 15 minuters promenad genom berg och grottor för att slutligen se det lilla huset på bergväggen. Det ska dock vara värt det - maten sägs vara helt fantastisk (för att inte tala om utsikten).
8
Ithaa Undersea Restaurant. Rangali Island, Maldiverna. Fem meter under vattenytan ligger denna restaurang med glastak och panoramavy över det vilda havslivet omkring. Menyn är europeisk, med ett fokus på riktigt bra kaviar.
9
The Jane. Antwerp, Belgien. Detta är från början ett kapell som tillhört ett gammalt militärt sjukhus, innan man 2011 inredde det till en restaurang. Originalbyggnaden är bevarad och inredd väldigt modernt - och maten likaså.
10
The Grotto. Krabi, Thailand. Denna restaurang ligger under en bergvägg som formar ett stort valv precis vid stranden. Möblerna står rakt på sanden och det serveras lyxig thailändsk mat - och ibland har de även barbecue-kvällar.

Dela artikeln

Dela på Twitter