Stäng

Nöje

9 klockrena anledningar att äta mer pizza!

Förutom att det är världens godaste maträtt, förstås!
1
Osten ger dig kalcium! Om du väljer din pizza med ost på toppen så får du i dig nyttigheter, då osten innehåller kalcium som sägs stärka dina ben och tänder. Du får också i dig flera vitaminer som är bra för ditt immunsystem.
2
Osten ger dig också lite extra proteiner! Det ger dig energi, reparerar kroppen och bygger muskler. Allt fett ökar också din serotoninnivå - vilket gör dig gladare.
3
Du får i dig basilika! Pizza har ofta mycket basilika för den goda smakens skull, men det är många som inte tänker på alla bra egenskaper som kryddan har. Det sägs bland annat att basilika hjälper din kropp att sänka stresshormonet kortisol - vilket gör att du blir mer avslappnad.
4
Chili gör underverk! Ät en stark pizza om du vill må bättre! Chili innehåller mycket capsaicin som har en antiinflammatorisk effekt - det är bra för magen och sägs också öka förbränningen i din kropp.
5
Vitlöken är faktiskt en av våra nyttigaste grönsaker, och om du proppar pizzan med detta så får du i dig flertalet vitaminer. Vitlök sägs också sänka blodtrycket (och hålla vampyrer borta, såklart).
6
Ingen pizza utan tomat! Och tomat är mer än bara en av grundpelarna i pizza - Tomat innehåller mängder av lykopen, en antioxidant som både motverkar hjärtsjukdomar och skyddar oss mot stark UV-strålning. Supernyttigt med andra ord.
7
Pizza gör dig mindre bakis! Att äta pizza dagen efter en stökig utgång är en självklarhet för många, för att det är fantastiskt gott och lätt att få tag på. Men pizzan har faktiskt fler bra egenskaper när du är bakis. Degen i pizzan hjälper till att suga upp alkoholen du har i kroppen och gör att du snabbare mår bättre.
8
Den är billig! Alla dessa fördelar, och den är inte ens dyr att få tag i. Du kan dessutom göra din egen pizza - allt som krävs är lite deg och det du vill dekorera med.
9
Pizza passar alla! Kött, fisk, vegetariskt - det finns oändligt med varianter. Oavsett vad du kan, vill eller får äta, pizzan finns där för dig. Helt perfekt att alla kompisar kan käka tillsammans, ni behöver inte ens bråka om vad ni ska äta, för alla kan välja sin favorit. Pizza är verkligen för alla!

Dela artikeln

Dela på Twitter