Stäng

Nyheter

Biter du på naglarna? - Det kan betyda att du är en perfektionist!

Ny forskning föreslår att nagelbitare är mer noggranna och uppstressade än andra.
1

En ny studie, utförd av University of Quebec tillsammans med University Institute of Mental Health i Montreal, avslöjade en ny potentiell orsak till nagelbitande. I studien fann de att tvångsbeteendet kan vara länkat till personens behov av perfektion. Det kan också vara en ventil för att få ut sin frustration över detta.

2

48 olika människor användes i studien. Hälften av dem hade tvångsbeteenden som nagelbitning, och den andra hälften hade det inte. De fick sedan utföra ett test som fokuserade på känslor och organisation. Personerna som bet på naglarna identifierades som perfektionister när det kom till organisation. 

3

De planerar alltid saker långt i förväg, på en väldigt detaljerad nivå, och har en tendens att ta på sig alldeles för mycket jobb. Men på samma gång blir de stressade och upprörda när de är sysslolösa. "Personer med dessa repetiva beteenden kan vara pefektionister, och är obenägna att slappna av och utföra uppgifter i ett normalt tempo", säger dr. Kieron O'Connor, en av forskarna i studien.

4

Dr. O'Connor säger även att dessa personer är väldigt benägna att vara otåliga, lätt frustrerade och missnöjda när saker inte går som de vill, eller om de inte når sina mål på sättet de föreställt sig.

5

Tecken på att du är perfektionist är till exempel att du har en väldigt svartvit syn på världen, att du alltid är väldigt hård mot dig själv och att du kan vänta väldigt länge på rätt tillfälle att göra något (även fast det tillfället aldrig kommer).

6

Känner du igen dig i det här? Det är dock inte en anledning att vifta bort problematiken i nagelbitandet som en del av din personlighet. Att bita på naglarna kan leda till svåra infektioner på både fingrarna och i munnen, svaga tänder samt deformerade naglar som aldrig kan växa ut igen.

DELA gärna artikeln till dina vänner på Facebook!

 

(Källa)

Dela artikeln

Dela på Twitter