Stäng

Nöje

Du har inte inbillat dig, cola smakar annorlunda på Donken - och här är anledningen!

Har du funderat på varför colan smakar så annorlunda på McDonalds? Det finns faktiskt en förklaring!
1
För en snabb förklaring: Se videon nedan
2
Vi är många som reagerat på (och djupt diskuterat) hur Coca-Cola smakar annorlunda när man får den i en mugg på donken jämfört med om man köper den på burk. Det är inte inbillning - de görs nämligen på olika sätt.
3
När du köper en flaska eller burk cola så är den redan färdigblandad i fabriken och sedan hälld i din burk. När du tar den från en maskin, däremot, så blandas det kolsyrade vattnet och själva colasmaken där och då - i din mugg. Koncentratet kommer från en slang, och vattnet från en annan - i din mugg skapas den färdiga drycken. Det kan man se om man tittar på färgen på strålen.
4
Så här ser det ut på vanliga ställen - typ mindre restauranger, korvkiosker och liknande. Koncentratet hålls i små kartonger, men problemet är att de är svåra att behålla en bra temperatur i. Och eftersom McDonalds är en av Coca-Colas största kunder, har de fått en lite annorlunda lösning.
5
Så här ser det istället ut för dem. Koncentratet, som läsksmaken kommer ifrån, pumpas regelbundet in i stora tankar som hålls i perfekt temperatur hela tiden. Det gör alltså att colan smakar väldigt annorlunda på just donken. Vad tycker du - är den bättre eller sämre just där?

Dela artikeln

Dela på Twitter