Stäng

Nyheter

Musiken som ingen i Sverige borde missa - F E L I N, här är "Gossip"

Elin har skrivit låtar för bland annat Adam Lambert och Fredrik har jobbat med artister såsom Icona Pop, Tove Lo, The Rolling Stones. F E L I N debuterade med singeln Revolt förra året och har sedan dess gjort flera spelningar runt om i Europa.


FELIN är ett audiovisuellt projekt bestående av artisten/låtskrivaren Elin Blom och fotografen/regissören Fredrik Etoall.

 

Den 25:e november släpper F E L I N sin debut EP som bland annat innehåller nya singeln Gossip. Gossip är skriven och producerad av Elin själv tillsammans med Julia Karlsson och videon är regisserad av Fredrik Etoall.

 

Se videon nedan
Klicka här för att stänga reklamfilmen och se videon.

Elin om Gossip:

Jag har alltid haft stora drömmar och varit annorlunda. Vägrat anpassa mig. Detta gjorde att jag under skoltiden var utsatt för mobbning. Musiken och mina drömmar var en av orsakerna till mobbningen i skolan, samtidigt som det var det som fick mig att fortsätta. I mitt huvud har jag alltid vetat att jag ska hålla på med musik och hur många elaka kommentarer, hur många kyliga blickar, viskningar, ensamma dagar jag än fick utstå fanns det inte på kartan att jag skulle sluta med musiken eller ändra på vem jag var. Jag ville ha mitt kortklippta hår och androgyna kläder. 

Gossip handlar om det jag upplevt. Om utanförskap, att inte riktigt passa in och all skit man får ta då. En låt om hur de hårda orden fortfarande gör ont men hur de också gör en starkare och formar en. Säg vad fan du vill, jag har hört allt så jag kan ta allt. 

Jag tycker det är viktigt att våga prata om det jag upplevt. Självklart har det varit en process för mig att berätta men jag har också insett att jag och andra personer med samma bakgrund som gått starka ur det måste våga vara en förebild för de som befinner sig i det nu.

 
För att göra videon åkte vi tillbaka till den lilla byn, Terjärv, i Finland där allt började. Till skolan där jag gick.”


Fotocredd: Fredrik Etoall

Dela artikeln

Dela på Twitter