Stäng

Nyheter

Pojken växte upp hemlös - idag tar han revansch och förändrar världen!

"Jag ger mycket. Inte för att jag har mycket, men för att jag vet hur det är att ha ingenting alls."

Donovan Smith vet hur det är att inte ha någonting.
När han var åtta år gammal fick hans ensamstående mamma sparken, och de förlorade sitt hem. De blev hemlösa och bodde på olika härbärgen i flera år.

Mycket har förändrats sedan dess.
Idag driver han sitt eget företag - en webshop där han säljer sina egna tvålar, som han tillverkar av getmjölk och aloe vera. Han har donerat tusentals dollar till de härbärgen och organisationer som hjälpt honom och hans mamma under hans uppväxt. Dit har han också skänkt hundratals tvålar när det behövs.

Han är idag 13 år gammal.Nyligen så har han även blivit en förebild för barn som utsatts för misshandel. Han lade ut en video på sociala medier där han pratar om att vara stark, att våga anmäla och att kunna prata om det - att inte skämmas. För det har han fått en utmärkelse - "The Youth Choice Award" på the McDonald’s 365Black Community Awards.


Efter detta har han fått mycket uppmärksamhet över världen, bland annat från USAs president Barack Obama, som hyllade honom för hans välgörenhetsarbete.

"Jag hoppas att du är stolt över det du gör", skrev presidenten. "Du gör ditt bästa i allt du ger dig på, och hjälper till att forma världen vi alla delar och hjälpa andra människor i den. Människor som du är framtidens ledare, och du ger mig hopp om framtiden."

Hans mamma berättar att han alltid varit en omtänksam och smart person, ända sedan han var väldigt liten. Hon minns tillbaka på hur han lärde sig att göra tvål, och sedan blev så stolt när han fick till det. Han gjorde tvålar i massor av olika former och dofter - den mest omtyckta ser ut som en donut och doftar sockervadd. 

"Varje morgon klockan fyra gick han upp och packade en dramaten full med tvålar för att gå iväg och sälja dem på torgets marknad", berättar mamman. Sedan expanderade intresset för hans tvålar, och nu säljer han massvis i sin webshop.Han har såklart fått massor av uppmärksamhet efter allt detta, men det var aldrig vad han själv var ute efter. "Jag vet inte, jag ville bara hjälpa till", säger han. "Jag insåg att människor behöver hjälp, så jag tänkte att jag skulle hjälpa".

Han är inte ute efter att tjäna pengar, eller bli rik och berömd. Han donerar bort all vinst, och jobbar nu på att skriva en barnbok om hemlöshet. Eftersom han varit med om det själv, så vill han kunna hjälpa andra barn som utsätts för det, säger han.

Är inte detta en helt otrolig tonåring? Denna berättelse ger även oss hopp om framtiden!
DELA gärna vidare hans historia på Facebook och Twitter!

 

(Källa)

Dela artikeln

Dela på Twitter