Stäng

Mat

Problem med att maten fastnar på gallret när du grillar? Då måste du prova detta!

Att maten fastnar på grillen tycks kanske vara vardagsmat för grillmästaren, men så behöver det inte vara. Här är tricket som alla grillmästare bör veta om.
Grill säsongen är här och här är grillmästarens bästa trick. 

Se videon nedan för det bästa tipset om hur du gör du grillen ren på snabbaste sättet med en potatis. 

Se videon nedan

Här är 5 yttligare tips från grillmästaren: Av : fettmagazine.se

Rent grillgaller!
Många som inte tänker på att verkligen göra rent sitt grillgaller efter varje grillning. Tänk er själva om ni inte diska er stekpanna, då skulle väldigt mycket fastna iden med. Skrubba rent så kommer ni märka att det inte bränner fast lika lätt!Tänd grillen i tid! Vänta tills det slutat brinna och ni har en fin, glödande kolbädd att grilla över. Ifall det fortfarande brinner med lågor så kommer det brännas innan det blir färdigt.
Lägg fram det som ska grillas!
För att få ett så bra resultat som möjligt är det bra att lägga fram och låta köttet bli rumstempererat. Om köttet är kylskåpskallt tar det längre tid för det att tillagas vilket gör att ytan hinner bli bränd innan insidan tillagats.Grillhalster!
Grillhalster är väldigt smidiga att använda och då inte bara till fisk utan till hamburgare, grillspett, korv och grönsaker. Genom att kunna vända på allt på en gång är det lättare att få en jämnare grillning och risken att något fastnar i eller ramlar mellan gallret minskar.Tänk på vad du har i din marinad!
Använder du en marinad som innehåller t.ex. ketchup, honung eller sirap så kommer den väldigt lätt att brännas på grillen. Därför är det bättre att grilla köttet tills det nästan är klart och sedan pensla på din marinad mot slutet av grillningen. Då får man den härliga smaken av marinaden men slipper den beska brända smaken. Var sparsam med olja, droppar den ner på glöden kommer det slå upp lågor och då finns risken att det bränns. Pensla istället gallret precis innan du lägger på ditt kött så kommer det hindra det från att fastna och det kommer inte droppa ner på glöden.


Dela gärna artiklarn vidare till andra grillmästare, så får vi tillsammans en trevligare stämming och förhoppningsvis godare mat! 

Dela artikeln

Dela på Twitter