Stäng

Nöje

Vad du tycker om träning avgör hur smart du är - det säger forskare!

Vetenskapen har talat!

Enligt en ny studie, genomförd på Florida Gulf Coast University, är du mer intelligent om du hatar att träna än om du älskar det.

Studien publicerades i The Journal of Health and Psychology, och sammanfattningsvis beskriver den hur människor tenderar att vara mindre fysiskt aktiva om de har högre nivåer av 'kunskapstörst'.

Forskarna använde sig av totalt 60 universitetsstudenter i studien, och lät dem göra ett test som skulle visa på deras nivåer av just kunskapstörst. Ena hälften fick höga poäng, medan den andra hälften fick låga poäng.
Efter det följde de deltagarna i deras dagliga fysiska aktivitet via en aktivitetsmätare som de fick ha på sig dygnet runt i en vecka. Detta för att kunna avgöra om det fanns något uppenbart sammanhang mellan testresultaten och fysisk aktivitet.

Resultatet skiftade mellan vardag och helg: under helgen hade de två grupperna ungefär samma aktivitetsnivå. Men under vardagarna så visade det sig att den grupp som fick lägst poäng på testet också rörde på sig allra mest. Och tvärtom!

Så vad betyder detta?
Forskaren som ledde studien sammanfattade det själv med att "de som inte tänker så mycket blir lättare rastlösa och uttråkade än de som tänker mycket, och de klarar inte av den känslan. Det kan vara så att de som tänker mindre flyr till fysisk aktivitet för att komma undan sina inre världar".

Vad tror du? Känner du igen dig - eller någon annan?
Dela med dig av artikeln till dina vänner!

 

Skribent:
Kimmy Bohlin Keelyn

 

(Källa)

Dela artikeln

Dela på Twitter