Att ha en bastutunna i trädgården är inte bara en fantastisk plats att koppla av och varva ner på, det kan också vara en social plats där du kan bjuda in vänner och familj för en avkopplande stund tillsammans. Att dessutom kombinera bastutunnan med att köpa badtunnor från Nordiskatunnan är ett populärt val som gör ditt hemmaspa fulländat.

Bastutunnor har varit en del av den nordiska kulturen i århundraden och har nu blivit alltmer populära runt om i världen. En bastutunna kan vara gjord av olika material som trä, glasfiber och plast, men en traditionell träbastutunna ger en mer autentisk upplevelse.

Förutom att bastutunnan ger avkoppling och stressreducering kan det också vara bra för din hälsa. Det kan hjälpa till att öka blodcirkulationen och minska inflammation i kroppen. Värmen från bastun kan också hjälpa till att öppna upp porerna och rensa ut orenheter från huden.

När det gäller att använda bastutunnan är det viktigt att ha rätt utrustning och tillbehör. Du behöver ett sätt att värma upp bastun, som en vedeldad kamin eller en elektrisk värmare. Det är också viktigt att ha tillräckligt med vatten och handdukar till hands för att hålla dig hydrerad och torr.

När du har en bastutunna är det också viktigt att underhålla den ordentligt. Detta inkluderar regelbunden rengöring av bastun, byta ut vattnet och ta hand om vedeldningsutrustningen. Det är också viktigt att ha rätt ventilation i bastun för att undvika fukt- och mögelskador.

Att ha en bastutunna i trädgården kan vara en fantastisk investering för din hälsa och välbefinnande, samt en plats för social samvaro. Tänk bara på att välja rätt storlek och material för din bastutunna, och se till att hålla den i gott skick genom regelbundet underhåll.