Sommaren är den bästa tiden på året i Sverige. Solen skiner och temperaturen är oftast lagom för att grilla utomhus. Det finns inget bättre än doften av grillrök i luften, och när du lägger till några läckra svenska recept till mixen är du på väg att få en riktig godbit! I det här blogginlägget delar vi med oss av några av våra svenska favoritrecept för grillning som även barnen kommer att älska.

Grillad lax

Grillad lax med dillsås är en klassisk svensk rätt som passar perfekt till sommarens grillfest. Dillsåsen är enkel att göra och kompletterar verkligen laxens smak. Om du vill ha något lite annorlunda kan du prova att grilla din lax med lite citron och rosmarin. Det är ett läckert sätt att njuta av denna nyttiga fisk!

För vegeterianerna

Om du letar efter ett vegetariskt alternativ är grillad halloumi alltid en succé. Halloumi är en typ av ost som inte smälter, så den är perfekt för grillning. Skär den helt enkelt i tjocka bitar, pensla den med olivolja och grilla den tills den är gyllenbrun. Servera med grillade grönsaker eller sallad för en komplett måltid.

Ingen grillning utan riktigt kött

Och slutligen, ingen svensk grillning är komplett utan några grillade köttbitar. Korv, hamburgare och kyckling är populära val. Om du vill ha något lite annorlunda kan du prova att grilla ditt kött med svenska kryddor. Kom bara ihåg att ha gott om servetter till hands – det kan bli kladdigt!

Vilken typ av grill passar bäst för de här rätterna?

Det finns många olika typer av grillar, så det kan vara svårt att avgöra vilken som passar bäst för dina behov. Om du letar efter en gasolgrill är Weber Genesis ett utmärkt alternativ. Den har en stor grillyta och värmen är justerbar så att du kan tillaga allt från hamburgare till lax perfekt. Om du är ute efter en kolgrill är Weber Smokey Mountain ett utmärkt val. Den är tillverkad av kraftigt stål och designen med två nivåer innebär att du kan tillaga flera rätter samtidigt.

Oavsett vilken typ av grill du väljer hoppas vi att du gillar dessa läckra svenska recept!