Genom att använda pedagogiska leksaker när du leker med ditt barn, så kommer du ha möjligheten att både leka och lära ditt barn nya saker. Många vuxna har ibland lite svåre att komma igång och bara leka utan att lära och då kan pedagogiska leksaker fungera utmärkt i sammanhanget.

Barn i olika åldrar tycker om träleksaker, oftast för att det har ett hållbart och mjukt intryck samt är målande på ett lekfullt sett. Utan att vara allt för verklighetstroget, men ändå att det liknar exempelvis ett djur eller en bil på det sätt som barnen själv skulle avbilda det. Det är ett bra sätt att lära sig mer om hur exempelvis en bil fungerar men även hur olika djur ser ut och vilka läten dessa har.

Mjuka pedagogiska leksaker och sångpåsar från Oskar och Ellen

Letar du efter mjuka leksaker med pedagogiska inslag så finns det en serie produkter från Oskar och Ellen som har denna funktion, som exempelvis Oskar och Ellens sångpåsar. Att sjunga och dansa är bra för både språkutveckling och motorik men det kan vara svårt att hitta på egna sånger.

Det kan vara en bra väg att gå att använda olika leksaker som finns i rummet och bygga en roligt sång kring detta. Du kan skapa det perfekta lekrummet med myspöl för babyn samt lekkuddar eller lekgrop för det mindre barnen där de både kan mysa och ta del av pedagogiska leksaker och böcker.

Samla familjen och lek tillsammans i en miljö fri från surfplattor och mobiler. Det finns vissa fördelar med vår digitala värld men det passar inte alla åldrar. Du kan exempelvis skapa ett roligt rum och sätta upp en skylt på dörren om att det är mobilfritt. Du kan hänga en korg utanför för förvaring av smartphones samt digitala prylar som gäller både vuxen och barn.

Sen är det bara att leka och ha roligt, det kommer engagera hela familjen och bli ett nytt favoritrum över tid. Både vuxna och barn behöver koppla av ibland från den digitala världen. Det finns massor med roliga lekar och pedagogiska leksaker som efter en tid kommer uppskattas betydligt mer och ni får mer kvalitét av er tid tillsammans.