Det finns en uppsjö av roliga lekar för hela familjen utomhus. Vissa lekar kräver väldigt mycket energi från både vuxna och barn. Att få i sig näring och energi är därmed viktigt för att kunna fortsätta leka och hålla igång resten av dagen. Något som är väldigt uppskattat bland både barn och vuxna är att grilla korv till lunch. Det är en enkelt måltid som går fort att tillaga om man använder rätt grill. Korv med bröd är en lättare måltid och passar därför utmärkt som lunch, när kvällen kommer behöver man en lite stabil måltid som täcker hela kostcirkeln.

När du grillar korv med bröd spelar det egentligen inte så stor roll vilken typ av grill du använder, utan ta den du har. Om du har möjlighet att välja mellan grillar så rekommenderar vi en gasolgrill eller en kolgrill.

Kolgrill vs. Gasolgrill för korvgrillning

Kolgrillar kommer i många olika former och kan drivas med ett par olika bränslen. Kolgrillen rankar högt då den tillför extra mycket grillsmak till korvarna och kan i vissa fall tas med på utflykten. Det finns ett par olika bränslen som kolgrillen kan drivas med och de vanligaste är grillkol och grillbriketter. De båda kolsorterna har olika för- och nackdelar vilket påverkar korvgrillningen. Grillkol är det självklara valet om du ska grilla korv då kolen snabbt blir varm. Grillbriketterna lämpar sig bättre till kött som behöver ligga länge på grillen.

Gasolgrillen är perfekt för att grilla korv hemma i trädgården. Den är smidig, enkelt att rengöra och fungerar bättre än en kolgrill om du ska grilla väldigt många korvar. Det är dock svårare att ta med sig en gasolgrill på utflykten då de ofta väger mycket och kräver att du tar med dig en gasoltank.

Slutsats

Att välja en vinnare är svårt, men den klassiska kolgrillen är svårslagen när det gäller flexibilitet och det där extra lilla lagret med smak. Kolgrillar finns i många olika former som sagt och alla kolgrillar är inte lika flexibla. Vi har utgått från den klassiska kolgrillen och inte kolgrillar som kamadogrillar.

Lämna ett svar