Om ditt barns tand har gått av under en match finns det några saker du måste göra. Först och främst bör du förbli lugn. Att få panik hjälper inte situationen. För det andra måste du hitta en akuttandläkare som kan ta en titt på tanden. Försök inte att laga den själv eller sätta in en konstgjord tand. För det tredje ska du se till att ditt barn undviker alla aktiviteter som kan orsaka ytterligare skador på tanden tills den har lagats av en professionell tandläkare.

Om du följer dessa steg kommer ditt barns tand att vara lagad på nolltid och barnet kan återgå till den sport som det älskar.

Hur lagar en tandläkare en bruten tand?

Tandläkaren kan laga en trasig tand genom att antingen limma ihop tanden eller sätta in en ny tand. Om brottet är litet kan tandläkaren kanske bara limma ihop tanden. Detta innebär att man använder ett speciallim för att fästa ihop bitarna av tanden. Om brottet är allvarligare kan tandläkaren behöva sätta in en ny tand. Detta kallas tandimplantat.

När ska du gå till en akut tandläkare?

Du bör uppsöka en akuttandläkare så snart som möjligt efter att ditt barns tand har gått sönder. Ju tidigare du kan ta dig till en tandläkare i Stockholm, desto bättre. Ju snabbare du agerar, desto större är sannolikheten att tanden kan räddas.

Lagar man även brutna mjölktänder?

En akuttandläkare kan laga en trasig barntand på samma sätt som en trasig vuxentand. Det kan räcka med att använda lim för att fästa ihop tandbitarna, eller så kan de behöva sätta in en ny tand. Ju tidigare du agerar, desto större är sannolikheten att tanden kan räddas. Kontakta en tandläkare som erbjuder akut tandvård i Stockholm om olyckan är framme.