Sommartid är den perfekta tiden för att njuta av en uppfriskande dag i poolen med vänner och familj. Simning och solbadning är alltid populära aktiviteter, men det finns många andra roliga vattenlekar som kan avnjutas i poolen. Nästan alla barn tycker det är roligt att leka i en upplåsbar pool, det är även ett bra sätt för barnet att på sikt lära sig simma. Det finns också olika typer av vattenspridare som exempelvis en vattensprinkler vilket passar bra på en Jumpking studsmatta med skyddsnät.

Att leka utomhus under årets varma dagar är oftast väldigt uppskattat av barnen och det skapar även mer tid över för dig som förälder. Det finns egentligen inga måsten, att göra olika aktiviteter, på sin ledighet med barnen. Det är oftast den spontana leken tillsammans hemma på trädgården som barnen uppskattar allra mest, så det är alltid bra att ha lite olika utomhusleksaker på plats eller några barncyklar av olika storlekar, för spontana små utflykter.

Roliga vattenlekar för uppblåsbar pool eller en ovanjord pool

Ett populärt spel är Marco Polo. En spelare utses till Marco, medan de andra har ögonbindel. Marco ropar ”Marco” och de andra spelarna försöker hitta honom genom att ropa ”Polo”. Den första spelaren som hittar Marco blir den nya Marco.

Ett annat spel som kan spelas i poolen är Sharks and Minnows. En spelare utses till haj, medan de andra är småfiskar. Hajen försöker märka småkryp, medan småkrypen försöker undvika att bli märkta. Om en älgört blir märkt blir den en haj.

Dodgeball med vattenballong är en annan rolig lek som kan spelas i poolen. Spelarna delar upp sig i två lag och ställer sig på motsatta sidor av poolen. En spelare från varje lag kastar en vattenballong mot det andra laget. Om en spelare träffas av en vattenballong är han eller hon ute ur spelet. Det lag som har spelare kvar i slutet vinner.

Det här är bara några exempel på roliga vattenlekar som kan avnjutas i poolen. Var kreativ och hitta på egna lekar att leka med vänner och familj.