Pussel är något som kommer att gynna dig i framtiden och vi tror att barnpussel kommer vara den perfekta julklappen för ditt barn! De pussel vi nämner nedan finns på Pusselavenyn där det finns ett stort antal olika pussel att välja mellan, samt bra service och förmånliga priser!

Men innan vi löser alla gåtor tror forskarna att regelbunden avslappning genom att lösa pusslen kan kompensera för de skadliga effekterna av kronisk stress på hjärnans nervceller. Den kognitiva utmaningen med pusslet kan också leda till att nya kopplingar etableras i hjärnans olika nätverk. Detta innebär att avslappning och en kombination av kognitiva utmaningar och pussel kan vara nyckelfaktorer för att bibehålla kognitiv kvalitet fram till hög ålder.

Wasjig pussel från Jan van Haasteren

För den mer erfarna pusslaren så finns Wasjig pussel från Jan van Haasteren där omslagsbilden enbart är vad som syns utifrån det som syns på pusselet. Det vill säga det går inte se något facit utan du måste själva pussla det!

Det första och mest populära konceptet som släpptes 1997 är Wasgij Original – ett brain-teaser-pussel som kräver att pusselspelarna använder sin fantasi (och några ledtrådar) för att sätta sig på lådan. Bilden visar platsen för den specifika rollen. När pusslet är klart måste de föreställa sig vad karaktären tittar på framför dem – det här är bilden de måste lägga ihop för att avslöja Wasgijs lösning.

Lämna ett svar