Julen står runt hörnet och julstämningen ökar för varje dag som går från och med nu. Butikerna säljer julmust, pepparkakor och bakar lussebullar i mängder för att vi alla ska komma in i stämning. Inför julbordet och julfesten är det väldigt viktigt att det finns mycket julpynt som verkligen skapar den där julkänslan. På en julfest är det väldigt roligt att klä ut sig till exempelvis en tomte, en ren eller ta på sig en rolig jultröja. Att hitta maskeraddräkter till julfesten är inte helt lätt då man måste vara ute i god tid för att få det man verkligen vill ha och ibland hittar man inte något som passar. På Festbutikken hittar ni ett stort utbud av maskeradkläder för alla tillfällen, i alla storlekar och smaker.

Julen är en kristen högtid som varje år firas till minne av Jesu födelse. Människor runt om i världen firar detta. Genom att fira advent förbereds firandet av högtiden. Julen är en familjehögtid i kristna länder som brukar innebära ledighet och att spendera tid tillsammans med sin familj. För de allra yngsta brukar julen förknippas med presenter och leka ute i snön.

Runt om i världen firas julen på olika sätt med olika traditioner och maträtter. I Finland brukar man utlysa julefrid som är en tradition sedan 1300-talet där brott som begicks bestraffades dubbelt upp. Idag förkunnas julefriden när domkyrkans klocka slagit tolv.

Lämna ett svar