Numera krävs det allt oftare USB-C kablar när du vill ansluta dina smarta enheter och det finns nu även USB-C dockningsstationer. Detta är väldigt praktiskt om du har många enheter att ansluta. Idag har varje person ett flertal enheter som en dator, bärbar dator, smartphone eller en surfplatta som du använder regelbundet.

Du har säkerligen även en skrivare, hårddiskar, skanner andra externa enheter som du ibland behöver använda tillsammans med din dator. Att ansluta all denna utrustning kan vara lite problematiskt om du inte använder rätt produkter. Har du en laptop så blir det en hel del kablar överallt, olika portar samt drivrutiner.

Det kan vara ganska överväldigande men blir oftast snyggare med smidiga USB-C lösningar som USB-C dockningsstationer. Vill du kunna skifta mellan olika skärmar kan du behöva en KVM switch.

Organisera dina kablar på snyggaste sätt

1) Det första du behöver göra är att samla ihop alla nödvändiga kablar. För de flesta enheter behöver du en HDMI-kabel, en USB-kabel och/eller en strömkabel. Om du inte är säker på vilka kablar du behöver kan du läsa manualen till din enhet eller titta på nätet för mer specifika instruktioner.

2) När du har alla nödvändiga kablar är det dags att börja ansluta allting till varandra. Om du använder en bärbar eller stationär dator börjar du med att ansluta nätsladden till CPU-enhetens baksida. Anslut sedan eventuella externa enheter (skrivare och skanner) till de lämpliga portarna på baksidan av CPU-enheten. Ansluter sedan skärmen till HDMI-porten på baksidan av CPU-enheten.


3) När allt är anslutet tillsammans slår du på datorutrustningen och öppnar menyn Inställningar. Härifrån måste du justera några inställningar för att få allt att fungera ordentligt. Justera först dina bildskärmsinställningar så att allt visas korrekt på din bildskärm. För det andra installerar du alla drivrutiner som behövs för dina externa enheter (drivrutiner för skrivare, skanner samt flera). Du bör nu kunna använda all din datorutrustning utan problem. Det behöver det inte vara svårt eller tidskrävande att ansluta din datorutrustning.