En termopool är en typ av pool som använder värmeenergi för att värma vattnet. Värmeenergin kommer från solen och värmer upp vattnet i poolen. Detta gör det möjligt att simma i en varm pool även en kall dag.Thermopools kallas också för solpooler eller solvärmepooler. De blir alltmer populära eftersom de är ett mer miljövänligt sätt att värma upp en pool. Thermopooler kan användas året runt eftersom de kan nå temperaturer på upp till 30 grader Celsius.

Om du funderar på att installera en thermopool finns det några saker du måste tänka på. Den första är poolens storlek. En större pool behöver mer värmeenergi för att värma upp. Den andra är poolens placering. Poolen bör ligga på en solig plats så att den kan absorbera så mycket värme från solen som möjligt. Det tredje är den typ av material som poolen är tillverkad av. Thermopooler är vanligtvis gjorda av betong, men du kan också hitta dem gjorda av plast eller glasfiber.

Att installera en thermopool är ett utmärkt sätt att minska ditt koldioxidavtryck och spara pengar på din energiräkning. Om du letar efter ett miljövänligt sätt att värma upp din pool är en termopool ett bra alternativ.

Nackdelar med en thermopool?

En nackdel med thermopooler är att de kan ta längre tid att värma upp än traditionella pooler. Detta beror på att de förlitar sig på solenergi för att värma upp poolen. Men när poolen väl är uppvärmd håller den sig varm längre. En annan nackdel med thermopooler är att de kräver ett soligt läge. Om din pool ligger på en skuggig plats kommer det att ta längre tid att värma upp den.

Viktiga saker att tänka på

Om du överväger att installera en thermopool finns det några saker du måste tänka på. Den första är poolens storlek. En större pool behöver mer värmeenergi för att värmas upp. Den andra är poolens placering. Poolen bör placeras på en solig plats så att den kan absorbera så mycket värme från solen som möjligt. Det tredje är vilken typ av material poolen är tillverkad av. Thermopooler är vanligtvis gjorda av betong, men du kan också hittade är tillverkade av plast eller glasfiber.